skip to Main Content
Wat Is De Betekenis Afkorting SEO?

Wat is de betekenis afkorting SEO?

Wanneer je een webwinkel of een website hebt dan is het de bedoeling dat er bezoekers op je website of webwinkel terecht komt. Aan de bezoekers kun je namelijk geld verdienen. Vrijwel iedereen maakt gebruik van een zoekmachine om een bepaalde site te vinden. Het is dus erg belangrijk dat je website SEO geoptimaliseerd word om de concurrentie aan te kunnen gaan met talloze andere websites. Websites hebben namelijk een bepaalde positie binnen en daarom is het handig om een marketingbureau in te schakelen die de SEO kan doen. Maar wat is de betekenis afkorting SEO en kan ik dat ook zelf doen? Daar vind je meer informatie over in dit artikel. 

De betekenis van SEO 

De betekenis van SEO is ‘Search engine optimisation’ en vertaald naar het Nederlands ‘zoekmachine optimalisatie’. Alles wat dus met het optimaliseren van je website om een betere positie te behalen in een zoekmachine, valt onder SEO. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het schrijven van artikel met belangrijke zoekwoorden. Je kan dan op elk belangrijk zoekwoord gevonden worden. Ook valt linkbuilding ook onder SEO. Linkbuilding is niets anders dan het verwijzen van betrouwbare pagina’s naar je website waardoor je website een betere reputatie krijgt en daardoor ook een betere positie behaald dan websites met een mindere reputatie. 

betekenis afkorting seo

Kan je SEO ook zelf doen?

Er zijn steeds meer mensen die een eigen website hebben en goed gevonden willen worden via verschillende zoekmachines. Vaak proberen ze zelf de SEO te doen, maar behalen ze geen succes. Dat heeft er grotendeels mee te maken dat SEO zeer ingewikkeld is en je verstand moet hebben van verschillende vormen van SEO. Het wordt ook altijd aangeraden om de SEO altijd uit te besteden aan een marketingbureau aangezien het mogelijk is dat je schade aan je website toebrengt als je zelf de SEO doet. 

Back To Top