skip to Main Content
Linkbuilding, Zorg Dat Het Goed Gedaan Wordt

Linkbuilding, zorg dat het goed gedaan wordt

Linkbuilding

Linkbuilding is een bekend begrip in de marketingwereld. Door het aantal links naar uw website uit te breiden, komt uw bedrijf hoger in de zoekresultaten van Google te staan.
Google bepaalt middels Google Pagerank hoe belangrijk zij uw website vinden, waarbij uw website binnen 0 tot 10 wordt opgeschaald.

Linkbuilding

Hoe hoger het cijfer, des te belangrijker Google uw website vindt. Door te zorgen dat andere goed scorende websites naar uw website teruglinken, kan uw score ook verhoogd worden. Echter moet dit dan wel op de juiste manier gebeuren. In dit blog gaan wij dieper in op linkbuilding en vertellen wij wat een gespecialiseerd online marketingbureau hierbij voor u kan betekenen.

Ankerteksten bij Linkbuilding

Ankerteksten, wat zijn dit? Om precies te zijn betreffen dit teksten waarachter een link zit. Google bekijkt dit, omdat deze teksten aangeven in hoeverre het onderwerp terugkomt in de pagina waar naartoe gelinkt wordt. In het verleden werden er vaak zoveel mogelijk links met specifieke ankerteksten naar de pagina geplaatst, met hierin het zoekwoord waar de website op moest scoren. Tegenwoordig is Google hier strenger op geworden en zien zij een te hoog percentage aan ankerteksten als ‘spam’. Pagina’s op deze zoekwoorden worden door Google dan minder gewaardeerd. Uiteraard is het een goed idee ankerteksten met zoekwoorden te plaatsen, maar dit zal een lager percentage moeten zijn. Om deze reden kunt u linkbuilding dan ook beter overlaten aan een gespecialiseerd marketingbureau. Er zijn twee verschillende soorten links, waar wij hieronder dieper op in zullen gaan.

Het belang van interne links

Interne links acht Google als zeer belangrijk. De reden hiervoor? Een goede linkstructuur zorgt voor meer duidelijkheid voor bezoekers van uw website, wat Google weer meeneemt in de beoordeling. Zorg er dan ook voor dat elke pagina links bevat naar gerelateerde andere pagina’s binnen uw website. Zo kan de bezoeker, indien hij/zij hierover meer wenst te weten, gemakkelijk informatie hierover opvragen. Ook komt Google de pagina’s vaker tegen, waardoor de site vaker zal worden geïndexeerd.

Externe links, een uitkomst voor uw website

Externe linkbuilding is waar de meeste online marketingbureaus zich vooral mee bezighouden wanneer er specifiek wordt gesproken over zoekmachine optimalisatie. Bij een juist uitgevoerde linkbuilding, stijgt de website in de resultaten van Google. De juiste SEO-technieken zorgen ervoor dat uw website meer bezoekers krijgt. Het is echter niet altijd raadzaam uw linkbuilding uit te besteden aan een derde partij. Niet elke binnenkomende link wordt op dezelfde manier door Google gewaardeerd. Een goede link is relevant voor het betreffende onderwerp en tevens van goede kwaliteit. Niet elke zogenoemde linkbuilding experts letten op deze aspecten, waardoor het resultaat van de links averechts werkt. Deze links worden vervolgens als spam gemarkeerd en dit is weer niet goed voor de ranking van uw website in de Google zoekresultaten.

Zet een gespecialiseerd marketingbureau in!

Wilt u graag dat uw website hoger scoort in de Google zoekresultaten en wilt u verzekerd zijn van de beste links op en naar uw website? Overweeg dan eens om een gespecialiseerd marketingbureau in te zetten. Zij hebben verstand van zaken en kunnen binnen no time zorgen voor goede linkbuilding. Wij wensen u veel succes bij de optimalisatie van uw website!

Voor meer vragen over linkbuilding en online vindbaarheid kunt u altijd contact met ons opnemen via het formulier.

Back To Top