skip to Main Content
Cybersecurity Tips: VPN Beschermt U Tegen Hackaanvallen

Cybersecurity tips: VPN beschermt u tegen hackaanvallen

Cybersecurity: Bescherm uzelf tegen hackaanvallen met een VPN

Cybersecurity: Cyberaanvallen worden steeds geavanceerder en door gebrek aan kennis bij veel internetgebruikers hebben hackers vaak vrij spel. In deze blog gaan wij u precies uitleggen hoe u hackers het een stuk moeilijker kan maken. In de praktijk kunnen hackers makkelijk hackaanvallen uitvoeren wanneer ze achter uw IP adres zijn gekomen. De hackers kunnen op deze manier met uw IP bijvoorbeeld uw netwerk offline gooien. Sterker nog: ze kunnen uw IP adres kopiëren om andere cyberaanvallen uit te voeren. Of ze kunnen toegang krijgen via uw netwerk om verdere hackaanvallen uit te voeren. Dit wilt u natuurlijk niet hebben. Een goede bescherming om hackers het een stuk moeilijker te maken is een VPN. Een VPN staat voor virtueel particulier netwerk en een VPN zorgt ervoor dat u een ander IP adres toegewezen krijgt. Op deze manier kunnen hackers niet zomaar achter uw werkelijke IP adres komen. Met een VPN wordt het dus voor een hacker aanzienlijk moeilijker om hackaanvallen uit te voeren. Wij raden het daarom iedereen aan om een VPN te gebruiken.

VPN Beveiliging Cybersecurity

VPN Bescherming hackaanvallen

Cybersecurity: Welke VPN providers zijn het beste?

Nu u weet dat een VPN van essentieel belang is bij het voorkomen van hackaanvallen vragen de meeste mensen zich af welke VPN nou eigenlijk het beste is? En welke VPN providers schenden uw privacy niet? Dat zijn goede vragen en in dit blog gaan we daar antwoord op geven. Eén van de beste gratis VPN providers is Proton. Proton is een bedrijf wat zich heeft gevestigd in Zwitserland en daar worden ook hun servers gehost. Omdat in Zwitserland er veel privacy wetten zijn, kunnen er ook geen regeringen of andere instanties bij deze data. Proton is een bedrijf wat zich focust op privacy en zorgt ervoor dat uw gegevens veilig en anoniem blijven. Wilt u Proton VPN gebruiken? Klik hier voor de link. Een andere goede VPN provider is Nord VPN.

Helaas is Nord VPN niet helemaal gratis zoals Proton VPN, maar Nord VPN is misschien wel de beste VPN provider op de markt. Dit komt omdat Nord VPN ervoor zorgt dat u snel en effectief uw internet kunt gebruiken. Ook kunt u kiezen uit talloze IP adressen uit verschillende landen en continenten. Daarbij heeft ook Nord VPN zijn servers in Zwitserland dus ook bij deze VPN provider is totale anonimiteit gegarandeerd. Wilt u Nord VPN gebruiken? Klik dan op deze link. Soms heeft Nord VPN een gratis trial en kunt u de VPN voor 1 maand gratis gebruiken.

Hoe kan ik checken of mijn VPN instellingen helemaal veilig zijn?

Ook dit is weer een goede vraag. Omdat u een goede VPN provider heeft, betekent dit nog niet dat u volledig anoniem bent. Er kunnen bijvoorbeeld instellingen in uw browser of VPN zitten die data lekken. De zogenaamde DNS leak komt vaak voor bij VPN gebruikers, om er nou achter te komen of u een dataleak heeft, of juist niet kunt u de tool Whoer gebruiken. Whoer is een online programma dat uw netwerk scant op DNS leaks en andere foutjes. Whoer bekijkt ook of het aannemelijk is of uw VPN IP-adres uw werkelijke IP-adres is en hoeveel procent anonimiteit u heeft. Als Whoer foutjes of dataleaks vindt, geeft Whoer dit weer met een beschrijving hoe u deze foutjes op kunt lossen. Als u eenmaal alle foutjes heeft opgelost en met uw VPN aan een 100% anonymity score krijgt, bent u helemaal veilig en anoniem. Klik hier als u het programma Whoer wilt gebruiken.

Back To Top